Hoe moet ik een anhydrietvloer in nieuwbouw afwerken?

Hoe moet ik een anhydrietvloer in nieuwbouw afwerken?

Het afwerken van de vloer van je nieuwbouw is een belangrijke stap om jouw interieur compleet te maken. Een populaire keuze voor nieuwbouwvloeren is een anhydrietvloer. Om deze vloer te beschermen en een aantrekkelijke uitstraling te geven, is het gebruik van 2-componentenverf een uitstekende optie. Hier vertellen we over de kwaliteit en het gebruiksgemak van 2-componentenverf, en de voordelen van het verven van een anhydrietvloer.

Duurzaam je anhydrietvloer afwerken

Het afwerken van een anhydrietvloer met 2-componentenverf biedt een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. 2-componentenverf bestaat uit een combinatie van verf en verharder, wat zorgt voor een sterke en slijtvaste toplaag. Deze verfsoort is bestand tegen krassen, vlekken en chemicaliën, waardoor de vloer er jarenlang als nieuw uit blijft zien.

Bovendien is 2-componentenverf zeer gebruiksvriendelijk, zelfs voor particulieren die geen ervaring hebben met het verven van vloeren. Het kan eenvoudig worden aangebracht met een roller of kwast, en droogt snel op, waardoor je snel kunt genieten van een prachtig afgewerkte vloer. Het is belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen, zoals het grondig reinigen en schuren van de vloer, voordat je begint met verven.
Vloeren Coatings geeft graag advies over het juiste gebruik, zodat iedereen een topresultaat bereikt. Onze telefonische hulp is geheel gratis en verplicht tot niets.

Aanbevolen 2-componentenverf voor anhydriet

Deze 2-componentenproductenb zijn ideaal voor anhydriet:

Inno Vloerprimer 2K: dampopen 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden. Ook geschikt als grondlaag in natte ruimtes zoals badkamers. Deze primer dient als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet in nieuwbouw, maar kan ook op zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er lang op blijft.

 

Inno Topcoat 2K Pro: hoogwaardige 2-componentenverf op basis van epoxy. Zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen, bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. Geeft een ultrasterk resultaat. Geschikt voor talloze, hardere vloersoorten. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating. Dampopen oplossing die prima past op anyhydriet, bij voorkeur in combinatie met de 2K primer en de transparante topcoat 2K. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdeglans. Aanbrengen in minimaal 2 lagen voor optimale dekking.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componentencoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee ook toepasbaar bij vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte. Deze transparante coating is leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans of mat.

Voordelen anhydrietvloer verven

Het verven van een anhydrietvloer biedt verschillende voordelen. Ten eerste geeft het je de vrijheid om de uitstraling van de vloer aan te passen aan je persoonlijke smaak. Met 2-componentenverf zijn er talloze kleuropties beschikbaar, waardoor je jouw vloer kunt laten aansluiten bij het interieur van je woning. De producten van Inno Coatings zijn bijvoorbeeld leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren, wat neerkomt op zowat alle kleuren die het menselijk oog kan waarnemen.

Daarnaast zorgt het verven van de anhydrietvloer voor een eenvoudig te onderhouden oppervlak. De verflaag beschermt de vloer tegen vuil en stof, waardoor het reinigen veel gemakkelijker wordt. Een vochtige doek of dweil is vaak voldoende om de vloer schoon te maken. Ook zit je nergens aan vast. Mocht je de verflaag toch ooit beu zijn, kan je een anhydrietvloer alsnog afwerken met een vorm van vloerbedekking, bijvoorbeeld planken, laminaat of pvc.

Anhydrietvloer afwerken in foto's

Bijgaande foto's laten zien hoe eenvoudig het is om een anhydrietvloer te verven. Met de instructies op onze website is het voor iedereen mogelijk om dit zelf te doen en een prachtig resultaat te bereiken. Essentieel is dat de twee componenten voor gebruik op de juiste manier mechanisch gemengd worden. Gebruik dus geen roerstaafje dat je met de hand bedient, maar zet een verfmixer op een boormachine en laat deze enkele minuten op het laagste toerental door de verf gaan.

Anhydrietvloer afwerken

Onze werkwijzer neemt je bij de hand bij verdere uitvoerin:

Het afwerken van een anhydrietvloer met 2-componentenverf is een kwalitatieve, duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing voor iedereen. Met het gemak van onderhoud is een geverfde anhydrietvloer een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een mooie en duurzame vloerafwerking voor hun nieuwbouwwoning.

Advies nodig over anhydriet verven?

Vloeren Coatings is al vele jaren de specialist in verf voor anhydrietvloeren. Wil je meer weten? Bel voor vragen en meer advies naar Vloeren Coatings, telefoon 06-26 839 279. Het verplicht tot niets. Ook mailen is mogelijk.