Hoe moet ik een anhydrietvloer verven?

Hoe moet ik een anhydrietvloer verven?

Anhydrietvloeren zijn steeds populairder geworden vanwege hun duurzaamheid en het gladde oppervlak dat ze bieden. Maar waarom zou je deze vloer verven en hoe pak je dit het beste aan?

In deze blog duiken we dieper in op het proces van het verven van een anhydrietvloer, de voordelen, en geven we je tips om je te helpen de beste resultaten te bereiken.

Wat is een anhydrietvloer en waarom verven?

Een anhydrietvloer is een type gietvloer gemaakt van een mengsel van anhydriet (calciumsulfaat) en water. Deze vloeren staan bekend om hun snelle droging en hoge druksterkte. Ze worden vaak gebruikt in woningen en commerciële ruimtes vanwege hun strakke en naadloze afwerking.

Het verven van een anhydrietvloer heeft meerdere voordelen:

  • Bescherming: Een verf- of coatinglaag beschermt de vloer tegen slijtage, vlekken en vocht.
  • Esthetiek: Het biedt de mogelijkheid om de vloer aan te passen aan de gewenste kleur en stijl van je interieur.
  • Duurzaamheid: Een goed gecoate anhydrietvloer gaat langer mee en behoudt zijn mooie uitstraling.

De juiste voorbereiding voor het verven

Voordat je begint met het schilderen van je anhydrietvloer, is een goede voorbereiding cruciaal. De vloer moet schoon, droog en vrij van stof en vet zijn. Een primer is noodzakelijk om de hechting van de verf te verbeteren en de ondergrond te sealen. Dit voorkomt dat de verf in de vloer trekt en zorgt voor een egale dekking.

In ons assortiment zijn er twee primers bij uitstek geschikt:

 

Inno Vloerprimer 1K: Deze is ideaal voor een kleurloze, transparante afwerking en maakt de ondergrond niet donkerder. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig, direct uit de pot, aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Mochten er na één laag rolbanen te zien zijn, breng dan een tweede laag aan.

 

Inno Vloerprimer 2K: Deze primer biedt meer bescherming en hardheid, wat vooral aan te raden is voor vloeren die zwaar belast worden. Ook geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Ideaal voor anhydriet!

 

De keuze van de verf en coating

Voor anhydrietvloeren raden wij specifieke producten aan die zijn ontworpen om optimaal te presteren op deze ondergrond. Onze Topcoat 1K Kleur en Topcoat 2K Pro zijn uitstekende keuzes voor een duurzame en mooie afwerking. De Topcoat 2K Kleur Transparant biedt een transparante bescherming terwijl de natuurlijke uitstraling van de vloer behouden blijft. Essentieel is dat de producten goed dampdoorlatend zijn, zodat het vocht in de anhydriet kan ontsnappen.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Het is een zeer universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor anhydriet, maar zelfs ook voor beton en hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat.

 

Inno Topcoat 2K Pro: hoogwaardige 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Zeer geschikt voor bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, ateliers, fabrieken en winkels. Kan echter ook in woningen worden aangebracht en geeft een bijzonder sterk resultaat. Geschikt voor talloze, hardere vloersoorten. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating. Deze coating is minder geschikt voor vloeren met vloerverwarming, want ze kan door de warmte verkleuren.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, en laat damp door.

 

Het aanbrengen van de verf

Het aanbrengen van de verf is een proces dat nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Na een laag primer breng je de verf in dunne, gelijkmatige lagen aan met een roller of kwast. Zorg ervoor dat elke laag volledig droog is voordat je de volgende aanbrengt. Dit voorkomt strepen en bubbels en zorgt voor een gladde afwerking.

Zelf doen? Volg onze werkwijzer voor anhydriet verven.

Wat als je de vloer niet goed voorbereidt?

Het niet goed voorbereiden van je anhydrietvloer kan leiden tot een minder duurzame verflaag, afbladderen van de verf en onregelmatige dekking. Dit kan resulteren in extra kosten en inspanning om de vloer opnieuw te moeten schilderen. Daarom is het van groot belang om de juiste stappen te volgen en de aanbevolen producten te gebruiken.

Wij helpen je graag om de beste oplossing voor jouw vloer te vinden. Bel ons op +31(0)626839279 of stuur een e-mail