Vloeren Coatings | Inspiratie Blog

Hoe krijg ik perfect geverfd laminaat?

Hoe krijg ik perfect geverfd laminaat? Ben je uitgekeken op je oude laminaatvloer of wil je je woning gewoon een frisse nieuwe look geven? Goed nieuws: je hoeft niet meteen je hele vloer te vervangen. Laminaat verven is een uitstekende manier om je vloer nieuw leven in te blazen. Toch is het geen klus die je zomaar even doet. Er zijn een aantal belangrijke stappen die je moet volgen, en het allerbelangrijkste: je moet de juiste verf gebruiken.

Hoe ontvet ik een vloer voor het schilderen?

Hoe ontvet ik een vloer voor het schilderen? Als je de vloer van je woning een frisse, nieuwe uitstraling wilt geven door te schilderen, is de eerste en misschien wel belangrijkste stap: goed ontvetten. Een schoon, vetvrij oppervlak laat verf goed hechten. Sla je deze stap over of voer je hem niet goed uit, dan kan de verf na verloop van tijd loslaten of niet egaal dekken.

Met welke verf kun je linoleum verven?

Met welke verf kun je linoleum verven? Als je op zoek bent naar een manier om je linoleumvloer op te frissen of van een nieuwe kleur te voorzien, vraag je je misschien af: kan ik linoleum verven? Het antwoord is: ja, je kunt linoleum verven! Maar... het is belangrijk om de juiste producten en technieken te gebruiken om ervoor te zorgen dat je vloer niet alleen mooi oogt, maar ook duurzaam is.

Hoe kies ik een geschikte kleur voor vloerverf?

Hoe kies ik een geschikte kleur voor vloerverf? Uitgekeken op de kleur van je vloer? Toe aan een opfrisbeurt van je interieur? Of heb je een huis gekocht met een lelijke vloer? De kleur van de vloer heeft een flinke impact op de uitstraling van de ruimte en bepaalt voor een groot deel de sfeer. Met kleur kan je een ruimte of groter of juist lekker knus laten lijken. Je kunt warmte toevoegen of bewust kiezen voor een industriële look. Alle kleuren kunnen, dus ook alle sferen. Hoe kies je de juiste kleur vloerverf?