Vloeren Coatings | Inspiratie Blog

Hoe kan ik oude vloerverf verwijderen?

Hoe kan ik oude vloerverf verwijderen? Oude vloerverf verwijderen is in veel gevallen een stap die je niet mag overslaan als je een nieuwe laag gaat aanbrengen. Zeker oude verflagen met loszittende delen kunnen de hechting van een nieuwe vloercoating zwaar aantasten. In deze blogpost leer je hoe je oude vloerverf effectief kunt verwijderen en waar je op moet letten tijdens het proces.

Hoe moet ik een betonvloer schuren?

Hoe moet ik een betonvloer schuren? Moet dat nu echt: een betonvloer schuren? We hebben de vraag al vaak gehoord. Ons antwoord luidt haast altijd: Ja, want een goed geschuurde betonvloer zorgt ervoor dat de verf of coating optimaal hecht. En dat verbetert het uiterlijk van de vloer en zorgt vooral voor een resultaat waarvan je jaren plezier hebt. Hoe je beton moet schuren, leggen we hier uit.

Hoe moet ik een anhydrietvloer schuren?

Hoe moet ik een anhydrietvloer schuren? Het schuren van een anhydrietvloer is een cruciale stap voordat je begint met verven. Het zorgt ervoor dat de vloer goed hecht aan de verf of coating die je aanbrengt. Zonder deze stap riskeer je dat de verf niet goed hecht, wat mogelijk leidt tot scheuren, barsten of een oneffen afwerking. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Of je nu een doorgewinterde doe-het-zelver bent of net begint, dit artikel biedt je waardevolle tips om de klus tot een succes te maken.